Aktivitete 2017-08-12T15:44:33+00:00

Nxënësit e gjimnazit “Partizani”pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e Gjimnazi "Partizani" - Tiranë morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa nga [...]

Nxënësit e shkollës “Protagonistët” pjesë e programit “Kujtojmë për të mos harruar”

Nxënësit e Shkolla Protagonistet u bënë pjesë e programit edukativ "Kujtojmë për të mos harruar" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe", 23 vjet të kaluara në burg, pas një gjyqi i cili është një ndër dëshmitë më rrënqethëse dhe më spektakolare të kurajos njerëzore përballë regjimit komunist. Daut Gumeni është shembull i gjallë i forcës morale të njeriut. Ai përçoi kurajon për të qenë vetvetja pavarësisht rrethanave dhe kushteve, tek të rinjtë e shkollës 9 vjeçare.  

Tryezë e rrumbullakët me temë: “Përballje me të kaluarën”.

Në kuadër të 8 Dhjetorit, Ditës së Rinisë, Muzeu Kombëtar i Përgjimeve: "Shtëpia me Gjethe", në bashkëpunim me Fakultetin e Historisë e të Filologjisë organizuan një tryezë të rrumbullakët me temë: " Përballje me të kaluarën". Drejtoresha e muzeut, znj. Etleva Demollari ndër të tjera tha : "Mendoj se kjo ditë, merr një simbolikë të veçantë e festuar këtu, në vendin ku ka qenë Selia Qendrore e Teknikës Operative të Sigurimit të Shtetit, gjatë regjimit komunist. Ishte pikërisht Lëvizja e Dhjetorit [...]

Nxënësit e shkollës “Xhezmi Delli” pjesë e programit edukativ: “Kujtojmë për të mos harruar”

23 vjet të kaluara në burg, pas një gjyqi i cili është një ndër dëshmitë më rrënqethëse dhe më spektakolare të kurajos njerëzore përballë regjimit komunist. Daut Gumeni është shembull i gjallë i forcës morale të njeriut. Ai përçoi kurajon për të qenë vetvetja pavarësisht rrethanave dhe kushteve, tek nxënësit e Shkolla "xhezmi delli" që morën pjesë në programin edukativ: "Kujtojmë për të mos harruar".

Nxënësit e gjimnazit “Arben Broci” pjesë e programit “Kujtojmë për të mos harruar”

,   "Plasë e ngushtë, porta le të jetë, Dënime le të shkruajë fati i zi, Tërbohu fat po deshe! Zot jam vetë! Jam kapiten i shpirtit në stuhi!" Këtë poezi të Henley-t, të cilën e kish përkthyer në burg e që më pas e mësuan përmendësh dhe e recitonin të gjithë shokët e tij të vuajtjeve për forcën që përcillte, Daut Gumeni ua recitoi nxënësve të Gjimnazi "Arben Broci" - Tiranë në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve: "Shtëpia me Gjethe". Ishte 24 vjeç [...]

Nxënësit e gjimnazit “Arben Broci” pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e Gjimnazi "Arben Broci" - Tiranë morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa [...]