Aktivitete 2017-08-12T15:44:33+00:00

Nxënësit e gjimnazit “Arben Broci” pjesë e programit “Kujtojmë për të mos harruar”

,   "Plasë e ngushtë, porta le të jetë, Dënime le të shkruajë fati i zi, Tërbohu fat po deshe! Zot jam vetë! Jam kapiten i shpirtit në stuhi!" Këtë poezi të Henley-t, të cilën e kish përkthyer në burg e që më pas e mësuan përmendësh dhe e recitonin të gjithë shokët e tij të vuajtjeve për forcën që përcillte, Daut Gumeni ua recitoi nxënësve të Gjimnazi "Arben Broci" - Tiranë në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve: "Shtëpia me Gjethe". Ishte 24 vjeç [...]

Nxënësit e gjimnazit “Arben Broci” pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e Gjimnazi "Arben Broci" - Tiranë morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa [...]

Ekspozita: “Rrugëtimi i Shqipërisë në komunizëm”

    Në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe" u çel sot ekspozita "Rrugëtimi i Shqipërisë në komunizëm" e cila do të qëndrojë e hapur për publikun deri më 7 dhjetor. "Çlirimi i Shqipërisë është një ngjarje tepër e rëndësishme historike. Shqiptarët u pozicionuan në krah të aleatëve të frontit antifashist dhe përkulemi me respekt ndaj sakrificave të gjithë atyre që morën pjesë në Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare. Por fatkeqësisht nuk mund të harrojmë se kjo luftë u përdor politikisht më pas [...]

Nxënës të shkollës “Dhaskal Todri” vizitojnë muzeun “Shtëpia me Gjethe”

Nxënës të Shkolla e Mesme e Pergjithshme Dhaskal Todri, Elbasan vizituan Muzeun Kombëtar të Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" Muzeu Kombëtar i Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" po tërheq gjithnjë e më shumë interesin e të rinjve jo vetëm nga Tirana, por edhe nga rrethet e tjera të Shqipërisë, që kërkojnë të dinë më shumë rreth periudhës së regjimit komunist.  

Nxënësit e gjimnazit “Qemal Stafa” pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e Gjimnazi "Qemal Stafa" morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa nga objektivat [...]

Shkolla”Kristo Frashëri” pjesë e programit : “Kujtojmë për të mos harruar”

"Nëse nuk përkuleni, askush nuk do t'ju hipë dot mbi shpinë". Këtë mesazh të cituar nga Martin Luter King u përcolli Daut Gumeni, nxënësve të shkollës " Kristo Frashëri" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve: "Shtëpia me Gjethe". Ishte 24 vjeç kur u arrestua "për agjitacion e propagandë" kundër Partisë dhe Pushtetit Popullor. 23 vjet të kaluara në burg, pas një gjyqi i cili është një ndër dëshmitë më rrënqethëse dhe më spektakolare të kurajos njerëzore përballë regjimit komunist. Daut Gumeni është [...]