Media 2017-08-12T05:38:21+00:00

Qendra e Bashkëpunimit Ballkanik LOJA, pjesë e programeve edukative

Programet edukative të Muzeut Kombëtar të Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe", tërheqin vëmendjen e shqiptarëve jashtë kufijve. Qendra e Bashkëpunimit Ballkanik LOJA në Maqedoninë e Veriut, kërkoi të bëhet sërish pjesë e aktivitetit të organizuar nga Muzeu Kombëtar i Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" : "Kujtojmë për të mos harruar". Pas vizitës në muze, studentët e kësaj [...]

Hapet thirrja për artikuj, për numrin e tretë të revistës muzeologjike: “Dritëhije”

Revista muzeologjike "Dritëhije" është një botim i përvitshëm i Muzeut Kombëtar të Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" që ka si qëllim të nxisë njohjen dhe studimin e periudhës së komunizmit shqiptar duke publikuar dhe shpërndarë fakte mbi regjimin diktatorial. Në përmbushje të misionit të tij, Muzeu Kombëtar i Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" hap thirrjen për studiues, [...]

“Kujtojmë për të mos harruar”

20 studentë të Qendrës së Bashkëpunimit Ballkanik LOJA në Maqedoninë e Veriut, morën pjesë në aktivitetin e organizuar nga Muzeu Kombëtar i Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" : " Kujtojmë për të mos harruar". Daut Gumeni, mësues, poet, shkrimtar e publicist, një shembull i gjallë i forcës morale të njeriut, përçoi tek të rinjtë kurajon për [...]

4 vjet më parë, hapi dyert për publikun Muzeu Kombëtar i Përgjimeve: “Shtëpia me Gjethe”!

    4 vjet më parë, hapi dyert për publikun Muzeu Kombëtar i Përgjimeve: "Shtëpia me Gjethe"! Gëzuar!

Dita Botërore e Diversitetit Kulturor për Dialog dhe Zhvillim

Në kuader të Dites Boterore të Diversitetit Kulturor për Dialog dhe Zhvillim, Muzeu Kombëtar i Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" së bashku me  Qendrën Komunitare Multidisiplinare, Bashkia Tiranë, organizoi një takim dhe vizitë me ciceron me perfaqesues te komunitetit rom e egjiptian.