“Turistë të përgjuar ’45 – ’90”

“Turistë të përgjuar ’45 – ’90”
Më 18 maj, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Muzeve dhe të Muajit të Europës, Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe” në bashkëpunim me Qendrën Ceapal dhe Ofiçinën e Turizmit çeli ekspozitën “Peeping Tourist in Albania ’45-‘90”.

Turistët e parë të Ekspozitës “ Peeping Tourist” filluan të hynin në Republikën Popullore Socialiste të Shqipërisë dhe të riktheheshin pas në kohë, disa ta përjetonin për herë të parë periudhën e viteve ’45-‘90..
Ekspozita është një udhetim në turizmin e përgjuar dhe historinë e Albturist, Entit Turistik Shqiptar krijuar në vitin 1956.
Përgëzime dhe suksese ideatores: Brunilda Liçaj dhe kuratorëve të eventit: Meri File dhe Oltsen Gripshi!

 

2021-05-21T11:47:42+00:00