About Muzeu Muzeu

This author has not yet filled in any details.
So far Muzeu Muzeu has created 140 blog entries.

Nxënësit e shkollës “Protagonistët” pjesë e programit “Kujtojmë për të mos harruar”

Nxënësit e Shkolla Protagonistet u bënë pjesë e programit edukativ "Kujtojmë për të mos harruar" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe", 23 vjet të kaluara në burg, pas një gjyqi i cili është një ndër dëshmitë më rrënqethëse dhe më spektakolare të kurajos njerëzore përballë regjimit komunist. Daut Gumeni është shembull i gjallë i forcës morale të njeriut. Ai përçoi kurajon për të qenë vetvetja pavarësisht rrethanave dhe kushteve, tek të rinjtë e shkollës 9 vjeçare.  

2021-12-16T14:24:31+00:00

Tryezë e rrumbullakët me temë: “Përballje me të kaluarën”.

Në kuadër të 8 Dhjetorit, Ditës së Rinisë, Muzeu Kombëtar i Përgjimeve: "Shtëpia me Gjethe", në bashkëpunim me Fakultetin e Historisë e të Filologjisë organizuan një tryezë të rrumbullakët me temë: " Përballje me të kaluarën". Drejtoresha e muzeut, znj. Etleva Demollari ndër të tjera tha : "Mendoj se kjo ditë, merr një simbolikë të veçantë e festuar këtu, në vendin ku ka qenë Selia Qendrore e Teknikës Operative të Sigurimit të Shtetit, gjatë regjimit komunist. Ishte pikërisht Lëvizja e Dhjetorit të studentëve të ’90-ës ajo që mposhti frikën, e cila përmes mekanizmave të përshkruar në këtë muze, për shumë [...]

2021-12-16T14:08:28+00:00

Nxënësit e shkollës “Xhezmi Delli” pjesë e programit edukativ: “Kujtojmë për të mos harruar”

23 vjet të kaluara në burg, pas një gjyqi i cili është një ndër dëshmitë më rrënqethëse dhe më spektakolare të kurajos njerëzore përballë regjimit komunist. Daut Gumeni është shembull i gjallë i forcës morale të njeriut. Ai përçoi kurajon për të qenë vetvetja pavarësisht rrethanave dhe kushteve, tek nxënësit e Shkolla "xhezmi delli" që morën pjesë në programin edukativ: "Kujtojmë për të mos harruar".

2021-12-16T13:49:24+00:00

Nxënësit e gjimnazit “Arben Broci” pjesë e programit “Kujtojmë për të mos harruar”

,   "Plasë e ngushtë, porta le të jetë, Dënime le të shkruajë fati i zi, Tërbohu fat po deshe! Zot jam vetë! Jam kapiten i shpirtit në stuhi!" Këtë poezi të Henley-t, të cilën e kish përkthyer në burg e që më pas e mësuan përmendësh dhe e recitonin të gjithë shokët e tij të vuajtjeve për forcën që përcillte, Daut Gumeni ua recitoi nxënësve të Gjimnazi "Arben Broci" - Tiranë në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve: "Shtëpia me Gjethe". Ishte 24 vjeç kur u arrestua "për agjitacion e propagandë" kundër Partisë dhe Pushtetit Popullor. 23 vjet të kaluara në burg, pas [...]

2021-12-16T13:41:54+00:00

Nxënësit e gjimnazit “Arben Broci” pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e Gjimnazi "Arben Broci" - Tiranë morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa nga objektivat e këtij programi janë : përfshirja, angazhimi, nxitja e të rinjve për të marrë pjesë në aktivitete [...]

2021-12-16T13:28:21+00:00

Ekspozita: “Rrugëtimi i Shqipërisë në komunizëm”

    Në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe" u çel sot ekspozita "Rrugëtimi i Shqipërisë në komunizëm" e cila do të qëndrojë e hapur për publikun deri më 7 dhjetor. "Çlirimi i Shqipërisë është një ngjarje tepër e rëndësishme historike. Shqiptarët u pozicionuan në krah të aleatëve të frontit antifashist dhe përkulemi me respekt ndaj sakrificave të gjithë atyre që morën pjesë në Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare. Por fatkeqësisht nuk mund të harrojmë se kjo luftë u përdor politikisht më pas nga klasa që erdhi në pushtet duke vendosur një regjim totalitar e duke shkelur edhe idealet e atyre që [...]

2021-12-16T13:20:19+00:00

Nxënës të shkollës “Dhaskal Todri” vizitojnë muzeun “Shtëpia me Gjethe”

Nxënës të Shkolla e Mesme e Pergjithshme Dhaskal Todri, Elbasan vizituan Muzeun Kombëtar të Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" Muzeu Kombëtar i Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe" po tërheq gjithnjë e më shumë interesin e të rinjve jo vetëm nga Tirana, por edhe nga rrethet e tjera të Shqipërisë, që kërkojnë të dinë më shumë rreth periudhës së regjimit komunist.  

2021-12-16T13:06:30+00:00

Nxënësit e gjimnazit “Qemal Stafa” pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e Gjimnazi "Qemal Stafa" morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa nga objektivat e këtij programi janë : përfshirja, angazhimi, nxitja e të rinjve për të marrë pjesë në aktivitete krijuese/edukuese, njohja [...]

2021-12-16T12:56:20+00:00

Shkolla”Kristo Frashëri” pjesë e programit : “Kujtojmë për të mos harruar”

"Nëse nuk përkuleni, askush nuk do t'ju hipë dot mbi shpinë". Këtë mesazh të cituar nga Martin Luter King u përcolli Daut Gumeni, nxënësve të shkollës " Kristo Frashëri" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve: "Shtëpia me Gjethe". Ishte 24 vjeç kur u arrestua "për agjitacion e propagandë" kundër Partisë dhe Pushtetit Popullor. 23 vjet të kaluara në burg, pas një gjyqi i cili është një ndër dëshmitë më rrënqethëse dhe më spektakolare të kurajos njerëzore përballë regjimit komunist. Daut Gumeni është shembull i gjallë i forcës morale të njeriut. Ai përçoi kurajon për të qenë vetvetja pavarësisht rrethanave dhe kushteve, [...]

2021-12-16T12:43:29+00:00

Shkolla “Kristo Frashëri” pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e shkollës "Kristo Frashëri" morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa nga objektivat e këtij programi janë : përfshirja, angazhimi, nxitja e të rinjve për të marrë pjesë në aktivitete krijuese/edukuese, [...]

2021-12-16T12:32:05+00:00