About Muzeu Muzeu

This author has not yet filled in any details.
So far Muzeu Muzeu has created 140 blog entries.

Nxënësit e shkollës “Eqrem Cabej”, pjesë e programit edukativ “Kujtojmë për të mos harruar”

Nxënësit e Gjimnazi Eqrem Cabej u bënë pjesë e programit edukativ "Kujtojmë për të mos harruar" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve "Shtëpia me Gjethe", 23 vjet të kaluara në burg, pas një gjyqi i cili është një ndër dëshmitë më rrënqethëse dhe më spektakolare të kurajos njerëzore përballë regjimit komunist, Daut Gumeni është shembull i gjallë i forcës morale të njeriut. Ai përçoi kurajon për të qenë vetvetja pavarësisht rrethanave dhe kushteve, tek të rinjtë.

2022-01-29T11:30:22+00:00

Nxënësit e gjimnazit “Eqrem Çabej” pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e Gjimnazi Eqrem Cabej morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa nga objektivat e këtij programi janë : përfshirja, angazhimi, nxitja e të rinjve për të marrë pjesë në aktivitete [...]

2022-01-22T14:14:39+00:00

Nxënëset e Kolegjit “Mehmet Akif” morën pjesë në punëtorinë “Mbresa”

Çelëm programet edukative për vitin 2022. Nxënëset e Kolegji "Mehmet Akif" vajza Official morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa nga objektivat e këtij programi janë : përfshirja, angazhimi, nxitja e të rinjve [...]

2022-01-18T10:23:02+00:00

Njoftim

NJOFTIM për vend të lirë pune “Specialist” i ngarkuar me Financën dhe Shërbimet Mbështetëse në MUZEUN KOMBËTAR TË PËRGJIMEVE “SHTËPIA ME GJETHE” Sot, më datë 22.12.2021, në mbështetje të dispozitave të Ligjit 7961, datë 12.07.1995 “Kodi i Punës”, i ndryshuar, në Rregulloren e Brendshme të Muzeut Kombëtar të Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe”, si edhe në të gjithë legjislacionin shqiptar në fuqi, Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe” shpall procedurat e konkurimit: Ø 1 (një) vend vakant, pozicioni: „Specialist“ i ngarkuar me Financën dhe Shërbimet mbështetëse. Kategoria e pagës IV A - Data e fillimit të njoftimit: 22.12.2021 - Data [...]

2021-12-22T11:32:24+00:00

Memorandum Bashkëpunimi

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe”, i përfaqësuar nga drejtoresha, Dr. Etleva Demollari dhe Fakulteti i Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës, i përfaqësuar nga Dekania, Prof. Dr. Esmeralda Kromidha nënshkruan një Memorandum Bashkëpunimi nëpërmjet të cilit, të dy palët ranë dakord për zhvillimin e aktiviteteve të përbashkëta me fokus promovimin e aktiviteteve edukative dhe kërkimore. Llojet e bashkëpunimit të parashikuara nga Memorandumi i Bashkëpunimit përfshijnë: ofrimin e praktikave mësimore për studentët, projekte kërkimore dhe aktivitete shkencore të përbashkëta si seminare, leksione,konferenca, etj.  

2021-12-16T14:45:31+00:00

Nxënësit e gjimnazit “Partizani”pjesë e punëtorisë “Mbresa”

Nxënësit e Gjimnazi "Partizani" - Tiranë morën pjesë në punëtorinë "Mbresa" në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve " Shtëpia me Gjethe". Nxënësit vizituan muzeun dhe u ftuan të shprehin përshtypjet e tyre në gjininë artistike që parapëlqejnë. Punëtoria "Mbresa" është një program edukativ dhe artistik javor i cili përfshin nxënësit e shkollave të mesme. Programi përmban një konkurs në këto gjini artistike: 1- arte pamore (pikturë, skulpturë, instalacion) 2- krijim letrar (ese, poezi etj), 3- muzikë (melodi, këngë), 4- risi teknologjike etj. Disa nga objektivat e këtij programi janë : përfshirja, angazhimi, nxitja e të rinjve për të marrë pjesë në aktivitete krijuese/edukuese, [...]

2021-12-16T14:35:49+00:00