Programi I Transparencës 2017-08-12T05:38:50+00:00

Kamera e vrojtimit në largësi Kamera e vrojtimit për ambiente të jashtme e modelit “SW 412” e përbërë nga metali dhe plastika është prodhuar në Republikën Popullore të Kinës. Përdorej për survejimin e trupave diplomatikë apo përfaqësive të huaja në Shqipëri. Ajo përbëhet nga dy pjesë një më e gjatë dhe tjetra më e shkurtër të cilat shërbejnë si ushqyes për tu lidhur me korrentin dhe [...]

Monitor për videokamera "Philips" c-1 Monitor për videokamera i markës "Philips” modeli “c-1" me ekran të përbërë nga xhami.  Shërbente për monitorimin e video-kamerave të ndryshme të cilat filmonin aktivitetin e personave të targetuar nga Sigurimi i Shtetit. Ky monitor i cili është i ekspozuar në dhomën e teknikës operative numër 7, të Shtëpisë me Gjethe, është prodhuar në Hollandë në vitin 1975.   [...]

Centrali “Valbona” Si centrali i parë i këtij lloji i prodhuar në Shqiperinë e viteve të komunizmit  në vitin 1973, ky central është "pagëzuar" me emrin "Valbona". Valbona shërbente për të monitoruar dhe kontrolluar mikrofonat e përgjimit, duke përçuar bisedat drejt magnetofonave regjistrues të markës gjermane "UHER". Centrali mund të komandonte deri në 40 përgjues të vendosur në distancë duke i lidhur këta të fundit me [...]

Central me 10 linja “Shkëndia” Centrali me llampa i modelit “Shkëndia” është prodhuar në Republikën Popullore të Kinës në vitin 1975. Në teknikën operative ai shërbente për të monitoruar dhe përforcuar sinjalin audio për 10 pajisje dhënëse ose mikrofona përgjimi. Në këtë paisje mund të lidheshin njëheresh 10 magnefone me shirita të markës gjermane “Uher”, të cilët incizonin bisedat e përgjuara. Ky central është i ekspozuar [...]

Çimka “Si të jetë regjimi ashtu është edhe përgjimi” Çimka nuk është vetëm një kandërr e vogël që jeton si parazit nepër plasat e dhomave apo të orendive. Në diktaturën komuniste shqiptare termi “çimkë” u përdor për të quajtur regjistruesin i cili u përdor për të identifikuar “armikun” në shoqërinë shqiptare. Ky lloj regjistruesi gjendet i kamufluar në disa nga dhomat e muzeut si dhe i [...]

Pallto e Agjentëve të Sigurimit të Shtetit Kjo pallto e zezë prej stofi nuk është një pallto e zakonshme por një pallto civile e punjonjësve të degës së teknikës operative të Sigurimit të Shtetit. Në brendësi të palltos gjendet një aparat fotografik i cili fotografonte personat që përgjoheshin. Objektivi i aparatit përkon me kopsën e palltos dhe është i lidhur me një mekanizëm-dorezë i cili mbahej [...]