Bashkëpunëtorët

Ministria e Kulturës realizoi me sukses muzealizimin e godinës në bashkëpunim me:

Studio Terragni Architetti, Como – New York,

Studio XY comm, Milano,

Shërbimin Informativ Shtetëror,

Arkivin e Ministrisë së Brendshme,

Autoritetin për Informimin mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit,

Agjencinë Telegrafike Shqiptare,

Institutin e ish të Përndjekurve Politikë,

Institutin e Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizimit,

Qendrën Shqiptare për Rehabilitimin e Traumës dhe të Torturës,

Albanian Human Right Project,

Foundation Culture Europe,

Bibliotekën Kombëtare,

Arkivin Qendor të Shtetit,

Arkivin Qendror Shtetëror të Filmit,

Radio Televizionin Shqiptar,

Televizionin Kombëtar ‘Klan’.

Muzeu është produkt i një pune disa vjeçare të një grupi ekspertësh si: Artan Puto, Gëzim Qendro, Bashkim Shehu, Fabian Kati, Kastriot Dervishi, Kurt Forster, Eduard Zaloshnja, Eldon Gjikaj, Bledar Laço, Genc Bejleri, Nesti Vako, Adrian Pepaj.

2017-08-12T05:49:11+00:00