Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore në Muzeun Kombëtar “Gjethi”

Në kuadër të Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore dhe Ditëve Europiane të Trashëgimisë, Muzeu Kombëtar "Gjethi", zhvilloi me datë 29 shtator, aktivitetin: “Trashëgimia Komuniste dhe Shtëpia me Gjethe si vend i kujtesës”. Ky aktivitet u mbajt në orën 12:30 në një nga dhomat e muzeut. Aktiviteti pati trajtën e një diskutimi të lirë rreth çështjeve të mëposhtme: -Kush është qëllimi i hapjes së Muzeut Kombëtar "Gjethi" ? -Çfarë është trashëgimia komuniste? -Trashëgimia komuniste si pjesë e trashëgimisë kulturore. Të pranishëm ishin rreth 35 nxënës të shkollës së mesme "Sami Frashëri"dhe mësues të kësaj shkolle. Ata patën mundësi të diskutonin rreth temave të [...]

2017-10-03T16:49:09+00:00