Instituti Harry Fultz pjesë e programeve edukative

"Shumë faleminderit z. Prokuror. Ju jeni botuesi im i parë", - tha Daut Gumeni, në procesin gjyqësor kundra tij, më 1967, teksa pa se vjershat që kishte shkruar në fletore, ishin shtypur dhe ishin bërë pjesë e dosjes së tij hetimore. "24 vjet qe turp me vjen t'i shkruaj 24 vjet qe iken pa u ndjere 24 vjet me dhembe te shtrenguar 24 vjet asnje pranvere!" Ishte 24 vjeç kur u arrestua "për agjitacion e propagandë" kundër Partisë dhe Pushtetit Popullor. 23 vjet të kaluara në burg, pas një gjyqi i cili është një ndër dëshmitë më rrënqethëse dhe më [...]

2021-12-16T12:17:42+00:00